خانه » CVE-2024-46340

CVE-2024-46340

آسیب پذیری عدم رمزنگاری داده احراز هویت روتر TP-Link TL-WR845N هنگام بازگشت به تنظیمات کارخانه

توسط Vulnerbyte_Alerts

چکیده

این آسیب پذیری مربوط  به نسخه 190219_4/200909_4 مدل   TL-WR845N(UN) روتر TP-Link  می باشد که در دسته آسیب پذیری های مهم طبقه بندی می شود. به نظر می رسد که این مشکل بر روی عملکرد المان  Factory Reset Handler  تاثیر خواهد گذاشت.  ایجاد تغییرات در این المان با داده های ورودی نامعلوم، می تواند منجر آسیب پذیری عدم رمزنگاری شود. حمله می تواند از راه دور راه اندازی شود. اکسپلویتی برای این حمله در دسترس نمی باشد.

 

توضیحات

این آسیب پذیری امنیتی افشای نام کاربری و رمز عبور در TP-Link TL-WR845N(UN)  نسخه 190219_4/200909_4 است که می تواند زمینه را برای کاربران احراز هویت نشده فراهم کند تا به پورتال وب ادمین از راه دور دسترسی پیدا کنند. نام کاربری و رمزعبور به صورت متن ساده در طول بازگشت دستگاه روتر به تنظیمات کارخانه در GUI  پورتال ادمین نمایش داده می شود.

این محصول اطلاعات حساس را پیش از ذخیره و یا انتقال رمزنگاری نمی کند که این امر می تواند بر محرمانگی دستگاه تاثیرگذار باشد.

مراحل اجرای حمله برای دسترسی به مجوزهای احراز هویتی ادمین به صورت زیر است:

  1. یک کاربر مجاز از طریق LAN و یا شبکه بی سیم به وای فای روتر وصل می شود.
  2. با وارد کردن اطلاعات به پورتال وب ادمین روتر دسترسی پیدا می کند.
  3. گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه (factory reset) را پیدا کرده و بر روی آن کلیک می کند.
  4. به محض آنکه پروسه بازنشانی تنظیمات کامل شد، اعلانی برای کاربر نمایش داده می شود که اطلاعات احراز هویتی( رمزعبور) را بروزرسانی کند.
  5. در طول این فرآیندها، یک مهاجم این امکان را دارد که حمله MitM را اجرا کرده و پکت هایی که بین کاربر مجاز و روتر جابجا می شود را از طریق نرم افزار وایرشارک شنود(sniff)  کند.
  6. یک پکت HTTP POST که توسط کاربر مجاز به روتر فرستاده می شود، حاوی اطلاعات احراز هویتی قدیم و بروزشده به فرمت متن ساده است. مهاجم با فیلتر کردن این پکت و جمع آوری اطلاعات آنها می تواند اکسپلویت هایی مانند قرار دادن یک کاربر در لیست سیاه، حذف یک کاربر ، بروزرسانی رمز عبور برای اجتناب از ارائه سرویس و غیره را انجام دهد.

توجه: برای دسترسی به پکت از طریق وایرشارک، می بایست از فیلتر “http.request.method==POST” استفاده کرد. همچنین از طریق فایل به دست آمده از پکت های ضبط شده با پسوند .pcapng  می توان فرمت متن ساده اطلاعات احرازهویتی را در پکت “/cgi?8 HTTP/1.1 (text/plain)” بدست آورد.

در ادامه اسکرین شاتی از افشای اطلاعات در وایرشارک را مشاهده می کنید.

سیستم امتیاز دهی آسیب پذیری ها بر اساس استاندارد های تحقیقاتی حوزه نمره دهی به آسیب پذیری ها، امتیازات زیر را برای شدت اثرگذاری این آسیب پذیری در نظر گرفته است.

Score Severity Version Vector String
8.8 HIGH 3.0 CVSS:3.0/AV:N/AC:L/PR:L/UI:N/S:C/C:H/I:H/A:H

 

محصولات آسیب پذیر

در زمان انتشار این اعلامیه، محصولات زیر در معرض این آسیب پذیری قرار دارند:

 

نتیجه گیری

آسیب پذیری فوق در دسته آسیب پذیری های سطح بالا (High) دسته بندی می شود.  توصیه شده است که به منظور رفع این تهدید، دستگاه آسیب پذیر را با دستگاه های بروزتر جایگزین کنید.

 

منابع

  1. https://security.iiita.ac.in/iot/factory-reset.docx
  2. https://www.cve.org/CVERecord?id=CVE-2024-46340
  3. https://www.cvedetails.com/cve/CVE-2024-46340/
  4. https://vuldb.com/?id.287766
  5. https://vulmon.com/vulnerabilitydetails?qid=CVE-2024-46340
  6. https://cwe.mitre.org/data/definitions/311.html
  7. https://cwe.mitre.org/data/definitions/310.html

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید