محققان در تجهیزات نیروگاههای خورشیدی ایالات متحده، “کلیدهای قطع اضطراری” (Kill Switch) را در اینورترهای چینی شناسایی کردند. این رادیوهای مخفی مبتنی بر شبکه سلولی میتوانند به پکن امکان دهند در صورت بروز اشکال، شبکه برق را از راه دور قطع کند.
آنها در تجهیزات مزارع برق خورشیدی ایالات متحده و سایر نقاط جهان، از جمله بریتانیا، استفاده میشوند. این دستگاهها قادرند از راه دور فعال شده و اینورترها را خاموش کنند، که میتواند به اختلالات گسترده در تأمین برق منجر شود. این یافتهها نگرانیهایی را درباره احتمال نصب بدافزارهای مخفی توسط چین در زیرساختهای حیاتی انرژی ایالات متحده و اروپا ایجاد کرده است، که ممکن است برای انجام حملات از راه دور در شرایط بحرانی استفاده شود.
گزارشها حاکی از آن است که اینورترهای خورشیدی بهگونهای طراحی شدهاند تا امکان دسترسی از راه دور برای بهروزرسانی و نگهداری را فراهم کنند؛ اما شرکتهای تأمین برق معمولا با استفاده از فایروالها از ارتباط مستقیم با چین جلوگیری میکنند. با این حال، دستگاههای ارتباطی بدون مستندات، از جمله رادیوهای سلولی، توسط کارشناسان آمریکایی در برخی اینورترهای خورشیدی ساخت چین شناسایی شدهاند که طی بررسیهای امنیتی تجهیزات متصل به شبکه کشف شدند.
در ۹ ماه گذشته، کارشناسان دستگاههای ارتباطی مشابهی را در باتریهای تأمینشده توسط چندین تولیدکننده چینی یافتند، هرچند تعداد دقیق اینورترها و باتریهای آلوده هنوز مشخص نیست. این دستگاهها میتوانند بهعنوان مسیری برای تخریب فیزیکی شبکه برق عمل کنند.
وزارت انرژی ایالات متحده اعلام کرد که در حال ارزیابی خطرات مرتبط با این دستگاههاست؛ اما به دلیل کمبود اطلاعات ارائهشده توسط تولیدکنندگان با چالشهایی مواجه است. این وزارتخانه همچنین در همکاری با دولت فدرال، در تلاش برای تقویت زنجیره تأمین داخلی و وارد کردن تجهیزات قابل اعتماد به شبکه برق از طریق افزایش تولیدات داخلی است.
در نوامبر گذشته به شبکه برق ایالات متحده توسط هکرهای مرتبط با دولتهای خارجی نفوذ شد. اگرچه شناسایی دقیق منشأ این حملات دشوار است، کارشناسان امنیتی معتقدند که روسیه، ایران و چین احتمالا در این نفوذ نقش داشتهاند.
گزارشها نشان میدهد که تهدیدات با منشاء چین علیه زیرساختهای حساس ایالات متحده، از جمله شبکههای مخابراتی و دسترسی از راه دور به اینورترها و باتریهای خورشیدی، در حال افزایش است. مقامات آمریکایی تأکید کردند که برای مقابله با این اقدامات مخرب، باید تلاشها برای حفاظت از زیرساختهای حیاتی تقویت شود.