زیرساخت ارتباطی ایران از روز جمعه، ۲۷ مهر ۱۴۰۳ درگیر حملات سایبری توزیع شده از ۱۷۴ کشور و از طریق بات نت ها بوده است. حملات سایبری همیشه وجود داشته و امری اجتناب ناپذیر است و ایران نیز شاهد این حملات بوده است، اما در روزها و ماههای اخیر بر شدت آنها افزوده شده است.
بات نت ها شبکهی از دستگاههای کامپیوتری ربوده شده هستند که برای انجام کلاهبرداری و حملات سایبری مختلف استفاده میشوند. اصطلاح بات نت از کلمه ربات و شبکه تشکیل شده است. بات ها به عنوان ابزاری برای خودکارسازی حملات انبوه، مانند سرقت اطلاعات، خرابی سرور و توزیع بدافزار عمل میکنند.
این شبکهها توسط یک یا چند مهاجم که botmasters نامیده میشوند، با هدف انجام فعالیتهای مخرب کنترل میگردند. به عبارت بهتر، بات ها کدهای مخربی هستند که بر روی کامپیوترهای میزبان اجرا میشوند تا امکان کنترل نمودن آنها از راه دور را برای botmasterها فراهم نمایند و آنها بتوانند این مجموعه را وادار به انجام فعالیتهای مختلف نمایند.
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران (بهزاد اکبری) در این خصوص اعلام کرد که تلاش شده است تا این حملات مدیریت شوند و کمترین تاثیر را بر شبکه اپراتورها بگذارند.
حقیقت آن است که حملاتی که در روزها و هفتههای اخیر انجام شده است، مدیریت شدهاند؛ اما ایران نیز باید توان خود را ارتقا داده و در این بخش بازطراحی داشته باشد تا به شکل موثرتری با این حملات مقابله کند.